atikmerkezi1

Karadeniz Ereğli Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayımlanan Atık Getirme Merkezi Tebliğine göre; belediyeler, 1. sınıf atık getirme merkezlerini kurmak/kurdurmak, işletmek/işlettirmekle yükümlüdür.

İlçemizde Belen Sanayi Sitesi içinde, 1 Nolu Sanayi Caddesi, N:14 adresindeki  1.500 m2lik alana belediyemizce Atık Getirme Merkezi kurulmuştur.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce Atık Getirme Merkezimize onay belgesi verilmiş ve bunu takiben Kdz. Ereğli Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi hizmete açılmıştır.

Atık Getirme Merkezinde aşağıdaki atıklar biriktirilmektedir;

1-Kağıt ve karton ambalaj / Kompozit ambalaj / Kağıt ve karton

2-Plastik ambalaj / Plastikler

3-Metalik ambalaj / Metaller

4-Cam ambalaj / Cam

5-Ahşap ambalaj

6-Tekstil ambalaj / Giysiler / Tekstil ürünleri

7-Kurşunlu piller

8-Nikel kadmiyum piller / Cıva içeren piller / Alkali piller / Diğer piller ve akümülatörler

9-Flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren atıklar

10-Kloroflorokarbonlar içeren ıskartaya çıkmış ekipmanlar / Iskarta elektrikli ve elektronik ekipmanlar  Pilsiz çalışan tek kullanımlık fotoğraf makineleri

11-Sitotoksik ve stostatik ilaçlar

12-Yenilebilir sıvı ve katı yağlar

13-Hacimli atıklar / Ömrünü tamamlamış lastikler

14-Evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar.

Danışma ve Gelen Atık Tartım Noktasında gelen atıklar tartılarak kayıt altına alınmakta ve ilgili bölümlere yönlendirilerek geçici depolanması sağlanmaktadır.

fotografgalerisi

Çoğunlukla Bulutlu