Başkanın Mesajı

Sevgili Ereğlililer

Yeniden birlikteyiz. Bunun heyecanını, dinamizmini, gururunu ve sorumluluğunu taşıyorum. Artık sadece mensubu olduğum partinin siyasi anlayışına sahip olanların değil, bütün vatandaşlarımızın başkanıyım.

"Herkes için belediye", "Demokratik, sosyal, katılımcı, şeffaf belediye" anlayışıyla önümüzdeki sorunları birer birer aşacağız. Ereğlimizi daha ileriye taşıyacağız. Desteğinizi yanımızda hissediyoruz, gücümüzü sizden alıyoruz.

Amacımız, çocukların güvenle yolda yürüdüğü, yeterli yeşil alana sahip, meydanlarıyla-yeşiliyle nefes alabilen, kültürle, eğitimle donatılmış, sporun, sanatın hak ettiği yere geldiği, gülümsemenin yüzlerden eksik olmadığı, kimsenin gece yatağına aç yatmadığı bir kent inşa etmek.

Gençler kendilerini bu şehre ait hissetsin istiyorum. Kendini ifade edebilsin, geliştirebilsin... Gençlerimizin bir gün bırakıp gitmeyi değil, kalıp güç vereceği bir Ereğli'yi oluşturacağız. Ereğli'de yaşamanın mutluluğunu ve gururunu taşıyacaklar.

"Önce Çocuk" , "Önce Engelli", "Önce Yaşlı", "Önce Genç", "Önce Kadın" diyoruz. "Sağlıklı çevre ve hayvan dostu şehir" diyoruz. Her biri için tek tek çalışmalarımız var. Bu anlayışımızı destekleyen projeleri birbiri ardına uygulamaya başlayacağız.

Her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. İş dünyasıyla işbirliği yaparak, kaynaklarımızı etkin kullanarak istihdam yaratıcı projeler için çalışacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla, eğitim dünyasıyla ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Tüm gücümüzle üretenin ve emeğin yanında yer almaya devam edeceğiz. Ortak paydamız Ereğli, gücümüz birlikteliğimiz.

Hedefimiz, 20 yıllık belediyecilik deneyimimizi, günümüz teknolojisi ile birleştirerek çağdaş dünyanın ve bilimin ışığında kenti geleceğe taşımak olacak. Bunun odağına çocuk ve gençliği alacağız. Çocuk dostu, insan odaklı, dinamik bir şehir için birlikte çalışacağız.

Ereğli'de bir olup yeniden tarih yazma zamanı!

Hepinizi sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum.

Halil POSBIYIK
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı