Cenaze Hizmetleri

CENAZE İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1- Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise, yapılacak işlemler:

Toplum Sağlığı Merkezinin 0372 222 11 88 numaralı telefonu aranarak ölüm belgesi alınır. Ardından  Cenaze Birimimize ait 0372 333 11 88 nolu telefon aranır..Acil durumlarda ise Alo Zabıta 153 nolu telefon aranabilir.

2- Ölüm olayı hastanede meydana gelmiş ise yapılacak işlemler:

Ölümün meydana geldiği ilgili hastaneden ölüm belgesi alındıktan sonra bu belgeyle birlikte Cenaze Birimimize başvurulur. Ölüm belgesi olmayan cenazeler için araba tahsisi ve nakil yapılmaz.

Cenaze Defin İşlemleri Nasıl Yapılır ?

3- Toplum Sağlığı Merkezi ve hastanelerden ölüm belgesi alındıktan sonra cenazeler, cenaze sahiplerinin isteği doğrultusunda belediyemiz bünyesinde bulunan mezarlık alanlarına defnedilir.İl dışına gidecek cenazeler için Belediye Meclisimizin belirlediği ücret tarifesi uygulanır.

Zonguldak il sınırları dışına nakledilen cenazeler hariç tüm dini vecibeler ücretsizdir.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ

Tel: 0372 333 14 32