Hayvan Bakımevi

Belediyemiz, Veteriner İşleri Müdürlüğü; halk ve çevre sağlığını korumak, sokak hayvanlarının refahını ve kontrolünü sağlamak ve toplumda  hayvan sevgisi bilincini yaymak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON ve BAKIM MERKEZİ

Sahipsiz, güçten düşmüş sokak hayvanları ile doğal hayatta yaşayan hayvan türlerinin tedavi, bakım, beslenme ihtiyaçlarının karşılandığı merkezde 36 adet kapalı bakım bölümü, açık gezinti alanı, kanatlı hayvan bakım kafesi, ameliyathane , karantina bölümleri bulunmaktadır.  Merkez dışında sokakta yaşayan hayvanlar için 2 adet kedi beslenme evleri, 9 adet sokak hayvanları beslenme noktası ile sıcak havalarda şehrin değişik yerlerine montajı yapılan 5 adet otomatik suluk bulunmaktadır. 1 veteriner hekim, 9 hizmet alımı işçisi ve 2 hizmet aracı ile çalışmalar yürütülmektedir.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Çalışmaları;

.Hastalık, yaralanma gibi rahatsızlıkları bulanan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara gerekli tedavilerinin yapılması

. İç ve dış parazit kontrol ve tedavilerinin yapılması

. Sağlıklı bulunan kedi ve köpeklerin kısırlaştırma operasyonlarının yapılması

. Kuduz aşılarının yapılarak aşı kartlarına kayıt yapılması

. Kulak küpesi ve mikroçip uygulanarak kayıt altına alınması.

Sokak Hayvanları Bakım Çalışmaları;

. Merkezde bulanan bölümlerin günde 2 kez temizliğinin yapılması

. Beslenme için yemek toplama aracı ile yemeklerin toplanması

. Yetişkin hayvanların günde bir kez , yavruların günde en az üç kez beslenmesinin yapılması

.Merkez dışında bulunan kedi evleri, beslenme noktaları ve otomatik sulukların kontrol, temizlik ve gerekli mama ve su ihtiyaçlarının karşılanması

Sahiplendirme Çalışmaları;

. 18 yaşını doldurmuş

. Köpek veya kedi bakımına uygun ortama sahip olan

. Merkezde bulunan sahipsiz hayvan edinme  formunu dolduran herkese sahiplendirme yapılmaktadır.

Sahiplendirilen hayvanlara ait aşı kartı ve rehber niteliğindeki bakım ve beslenme kitapçığı sahiplenen kişilere teslim edilmektedir.

SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON ve BAKIM MERKEZİ

İLETİŞİM   TEL: 0 372 315 01 02

MİNİ HAYVANAT BAHÇELERİ

Hayvan sevgisi ve bilincini yaymak, aynı zamanda vatandaşlarımızın aileleriyle iyi vakit geçirebilecekleri mekanlar olarak olarak düzenlenen kestaneci mahallesi piknik alanındaki mini hayvanat bahçemizde 18 adet türden kanatlı hayvanlar, lop tavşanları ve shetland pony ırkı atlar sergilenmektedir. Cumhuriyet Evleri bünyesinde bulunan Kanatlı Hayvan Parkı ve Kestaneci Mahallesi Piknik Alanında bulunan mini hayvanat bahçesinde bulanan hayvanların bakım ve beslenmeleri Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli tarafından yapılmaktadır.