İtfaiye Müdürlüğü

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak bizler; hizmet noktasında vatandaşın beklentilerini karşılamayı amaç edinen, teknik donanım ve ekipman konusunda kendini sürekli geliştiren Batı Karadeniz Bölgesinin en donanımlı İtfaiye Müdürlüğü konumundayız diyebilirim.  Teşkilatımız;  12 itfaiye aracı, üç noktada itfaiye istasyon binaları, su altı ve su üstü arama kurtarma ekipleri, 3 adet deniz botu, 1 adet jetski, 60 personeli ile resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

31 Mahalle, 3 Belde, 93 Köy, 80 kilometrelik kıyı şeridi olan ve yükleme boşaltma olanağına sahip olan limanlarına, balıkçı barınaklarına ve tersaneler olmak üzere yaklaşık 200.000 nüfuslu bir bölgeye hizmet sunmasıyla birlikte ülkemizde meydana gelen tüm doğal afetlere de destek olmaktadır.

Bilindiği üzere ülkemiz coğrafi konumundan dolayı deprem kuşağında yer almaktadır. Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak halkımızı olası depremlere karşı bilinçlendirmek adına 20.000 adet ‘’Temel Deprem Bilgisi’’ kitapçığını hazırladık. 31 Mahallede 66 adet acil durum toplanma alanı belirledik ve bu alanların hepsine tabelalar astık. Bu kitapçığın son kısmında ilçemize ait afet acil durum toplanma yerlerini gösteren kare kodlar bulunmaktadır. Bulunduğunuz mahalleye ait kare kodlardan birini cep telefonunuza okutarak size en yakın afet acil durum toplanma yerini öğrenebilirsiniz.

İtfaiye Müdürlüğümüz afetlere müdahalenin yanı sıra yurt içinde katılım sağladığı çalıştaylar ve federasyon toplantılarıyla sosyal olarak da Türkiye de öncü ilçe itfaiyesi olmaya devam ediyor.

GÖREVLERİMİZ

YANGIN EKİBİ

Müdürlüğümüz ilçemizde meydana gelen yangın, su baskını,  kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale işlemlerini 7/24 kesintisiz olarak devam ettirmektedir. Müdürlüğümüz, talep edilmesi halinde ilçemizdeki orman yangınlarına da müdahale etmektedir.

KENTSEL ARAMA KURTARMA EKİBİ

İtfaiye Müdürlüğü bünyemizde oluşturduğumuz Kentsel Arama Kurtarma ekibimiz ülkemizde meydana gelen büyük olaylara ve doğal afetlere müdahale etmektedir. İtfaiye Müdürlüğümüz Ankara Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezinden 5 hafta ve 5 modül olarak aldığı eğitimle Türkiye’de Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi alan tek ilçe İtfaiyesi konumunda bulunmaktadır. Manavgat orman yangınları, Elazığ Depremi, Kastamonu Bozkurt Sel Felaketi ve son olarak da asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlere  müdahale edilmiştir.

SU ALTI VE SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA EKİBİ

İlçemizde ve bölgemizde deniz, göl, nehir, yapay ve doğal tüm iç sularda meydana gelen kazalarda ve olaylarda hayati tehlikeye maruz kalan veya kayıp şahısları aramak ve kurtarma üzere Müdürlüğümüzde 1 adet jet ski, 2 adet Zodyak botla birlikte 5 adet cmass-3 yıldızlı dalgıç ve 5 adet cankurtaranla hizmet vermekteyiz.

İTFAİYE EĞİTİM BİRİMİ

İlçemizde halkımızı, kamu kurum ve kuruluşlarını bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek için okullarda, iş yerlerinde ve fabrikalarda tatbikatlar yapılmaktadır. Her yıl ortalama 12 bin kişiye yangın ve doğal afetlerle ilgili eğitim verilip;  vatandaşlarımıza  hazırladığımız  ‘Temel Deprem Eğitimi’, ‘Yangınlara Karşı Alınması gereken Önlerler’, ‘Evde Güvenli Yaşam’ ve ‘Taşınabilir Yangın Söndürücüler ve Kullanımı’ isimli eğitici broşürler dağıtımı yapılmaktadır.

İTFAİYE RUHSAT BİRİMİ

İlçemizde açılmış veya yeni açılacak olan iş yerlerine ekibimiz tarafından gidilip, 26735 sayılı Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olup olmadığını denetleyerek gerekli güvenlik önemleri aldırılıp, İtfaiye uygunluk raporu vermek.

İtfaiye Müdürlüğü