Targovişte / Romanya

Romanya'nın en büyük 26’ncı kenti olan Targovişte'nin nüfusu 73.964 'tür.

Kdz. Ereğli hariç; ABD, Litvanya, Frnasa Bulgaristan, İtalya, İsveç ve İspanya'dan toplam 9 kardeş kenti daha bulunmaktadır.

8-12 Eylül 2004 tarihleri arasında Targovişte'de düzenlenen festivale katılan Kdz.Ereğli Belediyesi heyeti ve Targovişte Belediyesi tarafından imzalanan iyi niyet protokolü kardeş kent anlaşmasının ilk ayağını oluşturmuştur.

6-7-8 Temmuz 2011 tarihleri arasında ise Kdz.Ereğli'de düzenlenen Festivale katılmak üzere kentimize gelen Targovişte Belediye Başkanı ve beraberindeki resmi heyet “Kardeş Kent Protokolü”nün imza törenini 8 Temmuz 2011 günü gerçekleştirmişlerdir.

Bu antlaşmanın hedefi; 2 şehrin halkları arasında köprü oluşturmak ve sosyal projeleri desteklemektir. Bu kapsamda her iki taraf da karşılıklı staj imkanları, kültür heyetleri, turizm, spor karşılaşmaları, kardeşlik sözleşmesini sürdürebilmek ve desteklemek için karşılıklı ziyaretler ve toplantı organizasyonlarını gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu sözleşmenin hayata geçirebilmesi ve pratikte uygulanabilmesi amacıyla ilk olarak 6 Eylül-12 Eylül 2011 tarihleri arasında Targovişte'de düzenlenen festivale 21 kişilik Kdz.Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi katılarak çeşitli gösteriler sergilemiş ve Türk kültürünü Romanya'da tanıtmıştır. Ayrıca, festival kapsamında açılan stantlarda da kentimize özgü materyaller ve dokümanlar sergilenerek Targoviş’te halkının kentimizi tanıması hedeflenmiştir.

Resmi düzeyde ise 6 kişiden oluşan bir resmi delegasyon, 7-8-9 Eylül 2011 tarihlerinde festival kapsamında Targovişte'ye ziyarette bulunmuştur.

Targovişte / Romania

"Targovishte, the 26th largest city in Romania, has a population of 73,964. Kdz. Except Ereğli; USA, Lithuania, Frnasa Bulgaria, Italy, Sweden and Spain. The Kdz.Ereğli Municipality delegation attending the festival organized in Targovishte between September 8th and 12th, 2004 and the goodwill protocol signed by Targovishte Municipality constituted the first step of the sister city agreement. Between 6-7-8 July 2011, the Mayor of Targovishte and his accompanying delegation, who came to our city to attend the festival organized in Kdz.Eregli, performed the signing ceremony of "Kardeş Kent Protocol" on 8 July 2011. The goal of this treaty is; To build bridges between the two cities' peoples and to support social projects. In this context, both sides aim to realize reciprocal internship opportunities, cultural delegations, tourism, sports encounters, mutual visits and meeting organizations in order to sustain and support the fraternity agreement. In order to make this contract passable and practical, Kdz.Eregli Municipality Folklore Team of 21 people participated in the festival organized between the dates of 6 September and 12 September 2011 in Targovishte and exhibited various performances and introduced Turkish culture in Romania. In addition, in the stands opened within the scope of the festival, it is aimed to define the city of our people in Targovish by exhibiting materials and documents specific to our city. On official level, a formal delegation of 6 people visited Targovishte during the festival on 7-8-9 September 2011."
Targovişte / Romanya