Monfalcone / İtalya

Monfalcone Friuli-Venezia Giulia bölgesine bağlı Gorizia ilinin bir belediyesi ve kasabasıdır. Adriyatik Denizikuzeyinde Trieste körfezi sahilinde yer alır. Gemiler, uçaklar, tekstil, kimya üretiminde ve petrol rafinerisinde çok büyük bir endüstriye sahip olup İtalya’nın gemi inşa merkezidir. 2011 yılı Haziran ayında Brindisi ile birlikte Monfalcone'ye de ziyaret yapılmıştır.

Brindisi ve Monfalcone ile 26 Ekim 2011 Tarihinde “Kardeş Kent Anlaşması” imzalanmıştır.  Bu iki kent aynı zamanda Zonguldak'ın da kardeş kentleridir.

Monfalcone / Italy

Monfalcone Friuli-Venezia is a municipality and town of Gorizia bound to the Giulia region. It is located on the coast of Trieste bay to the north of the Adriatic Sea. It has a very large industry in shipbuilding, aircraft, textile, chemical production and oil refinery, and it is the shipbuilding center of Italy. A visit to Monfalcone was made with Brindisi in June 2011. "Brotherhood Agreement" was signed with Brindisi and Monfalcone on October 26, 2011 These two cities are also the sister cities of Zonguldak.
Monfalcone / İtalya