Atık Getirme Merkezi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mevzuatına göre; belediyeler, Atık Getirme Merkezlerini kurmak/kurdurmak, işletmek/işlettirmekle yükümlüdür.

İlçemizde Belen Sanayi Sitesi içinde, 1 Nolu Sanayi Caddesi, N:14 adresindeki yaklaşık 1.500 m2lik alana 2017 yılında Belediyemizce Atık Getirme Merkezi kurulmuştur.

Atık Getirme Merkezinde aşağıdaki atıklar biriktirilmektedir;

1-Kağıt ve karton ambalaj / Kompozit ambalaj / Kağıt ve karton

2-Plastik ambalaj / Plastikler

3-Metalik ambalaj / Metaller

4-Cam ambalaj / Cam

5-Ahşap ambalaj

6-Tekstil ambalaj / Giysiler / Tekstil ürünleri

7-Kurşunlu piller

8-Nikel kadmiyum piller / Cıva içeren piller / Alkali piller / Diğer piller ve akümülatörler

9-Flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren atıklar

10-Kloroflorokarbonlar içeren ıskartaya çıkmış ekipmanlar / Iskarta elektrikli ve elektronik ekipmanlar, pilsiz çalışan tek kullanımlık fotoğraf makineleri

11-Sitotoksik ve stostatik ilaçlar

12-Yenilebilir sıvı ve katı yağlar

13-Hacimli atıklar / Ömrünü tamamlamış lastikler

14-Evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar.

Danışma ve Gelen Atık Tartım Noktasında gelen atıklar tartılarak kayıt altına alınmakta ve ilgili bölümlere yönlendirilerek geçici depolanması sağlanmaktadır.

Atık Getirme Merkezi