Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (E-Atık)

E-atık, kullanılamaz durumda olan, hasar görmüş, bozuk, kırık, tamir edilemez elektrikli-elektronik cihaz ve aletlere denir.

E-atıklar, kurşun, arsenik, selenyum, kadmiyum, krom, kobalt, cıva gibi çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli ve zararlı birçok madde içermektedir.

Bu nedenle bu atıkların çöpe atılmaması ve diğer atıklardan ayrı toplanması gerekmektedir.

E-atıkların toplanması için Belediyemizce Elektrikli ve Elektronik Atık Getirme Merkezi yapılmıştır. E-atık Getirme Merkezi Bağlık Mahallesi Alemdar Caddesi TED Koleji yanı-Bağlık Zabıta Noktası adresinde bulunmaktadır. Merkez hafta içi her gün açıktır.

Şehir merkezinde, Sahil Taksi Durağının yanında bir adet e-atık kumbarası ve tüm okullarımız ile kamu kurumlarında e-atık kutuları bulunmaktadır.

Ayrıca Atık Getirme Merkezimizde de atık elektrikli ve elektronik eşya bölümü vardır.

Atık elektrikli ve elektronik eşyalar 333 13 53 numaralı telefona bildirildiğinde, e-atıklar atık üreticisinin adresinden Belediyemizce sıfır atık aracı ile ücretsiz olarak alınmaktadır.

Toplanan atıklar lisanslı araçlarla geri dönüşüm tesislerine gönderilmektedir.

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (E-Atık)