Evlerden Kaynaklanan Atık İlaçlar

Atık ilaçlar, içerdikleri zararlı kimyasallar nedeniyle çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliğine göre, evlerden kaynaklanan atık ilaçların, eczanelerde ve atık getirme merkezlerinde belediyeler tarafından toplanması gerekmektedir.

Bu nedenle Belediyemizce standartlara uygun özellikte atık ilaç kutuları alınmıştır.

Atık ilaç kutuları 2023 yılının Ocak ayında ilçemizdeki tüm eczanelere, Aile Sağlığı Merkezlerine, Verem Savaş Dispanserine ve Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezine (toplam 67 nokta) yerleştirilmiştir. Ayrıca Belediye hizmet binamızda ve Belen Sanayi Sitesinde bulunan Atık Getirme Merkezimizde atık ilaç toplama noktalarımız bulunmaktadır.

Atık ilaç kutusu yerleştirilen tüm eczane/ASM’lerin girişine “Atık İlaç Toplama Noktası” etiketleri yapıştırılmıştır.

Belediyemizce toplanan atıklar tehlikeli atık taşıma lisansı bulunan araçlarla, mevzuata uygun olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca lisanslandırılan tehlikeli atık bertaraf tesislerine gönderilmektedir.