Ev Hayvanı Satışı Yapan Kişilere Eğitim Programı Düzenlenecektir

EV HAYVANI SATIŞI YAPAN KİŞİLERE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENECEKTİR.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 5. Maddesi gereği ev hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlüdürler.

Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinde açıklanan eğitici olarak görev alacak personeller tarafından Yönetmelikte geçen eğitim konularından oluşan program 24 Haziran 2022 tarihinde Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünde düzenlenecek olup, eğitimi bitirenler sertifika almaya hak kazanacaktır. Eğitim programına katılım için ev hayvanı satışı yapan ruhsatlı veya ruhsat başvurusu yapmış işyerine sahip kişilerin Belediyemize 22 Haziran 2022 tarihine kadar dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi için 3331362