Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda

Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda

Kdz. Ereğli Belediyesi, 1994 yılından itibaren olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırmak için seferber oldu. Hazırlanan Sefer taslarına bol kepçe lezzetli yemekler doldurarak ilk iftara yetişmesi için start veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahiplerinin sofralarında sıcak yemek ile olacağız. Kimseyi rencide etmeden yardıma muhtaç, işsiz kalmış, evinden çıkamayan kim varsa Ereğli Belediyesi’nin sıcak yemeği sofrasında olacak, gıda kolisi yardımı yapacağız. Ayrıca bu akşamdan itibaren Erdemir Ofis yanında her akşam bin 500 kişiye iftar vereceğiz. Tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum, iftarımıza davet ediyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Ramazan ayının ilk gününde Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın start vermesiyle sefer taslarını yola çıkardı, 1250 kişilik sıcak yemekler iftar öncesi ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaşıyor.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, göreve geldiği 1994 yılından itibaren her Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak aş uygulamasının startını, bu Ramazan ayında da belediye yemekhanesinde verdi. Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katılımıyla sefer taslarını bol kepçe dolduran Başkan Posbıyık, “Ramazan ayı boyunca bir tas çorba, bir kap yemek ihtiyacı olan tüm ihtiyaç sahiplerinin sofrasında olacağız” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ HERKES HİİÇ UTANMADAN BAŞVURSUN”

Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Ramazan ayına girdik, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Allah tutulan oruçları kabul etsin, dualarımızı kabul etsin inşallah. 25 yıldır her ramazan da yaptığımız gibi, ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ailelerimizin evlerine aş gönderiyoruz. Çok özen gösterdiğimiz bir konu ve özellikle kimseyi rencide etmeden bu işlevi yapıyoruz. Bütün amacımız bir elin verdiğini diğer el görmesin. Yemeklerimizi sefer taslarımızı hazırladık. Sefer taslarımız aile sayısına göre değişik boyutlarda. Bu yemekleri zabıtalar vasıtasıyla ekmekleri dahil uç noktadaki evlere kadar götürüyoruz ve kapı aralığından insanları rencide etmeden yemekleri veriyoruz. Bu konuda 25 senedir çok başarılı çalışmalar yaptık. Bütün ekibimiz manevi bir haz içerisinde. 

İLK ETAPTA BİN 250 KİŞİLİK YEMEK GÖNDERİYORUZ. SAYI ARTACAKTIR

Şu anda bize 400 civarı aile bin 250 kişilik bir başvuru var. Buradan siz basın mensupları vasıtasıyla çağrıda bulunuyorum. Muhtarlara, o mahalledeki önderlere sesleniyorum. Bizim tespit edemediğimiz, bize ulaşamayan varsa lütfen bize bildirin. Her an sayıyı artırmaya hazırız. Sayıda, yemekte, malzemede hiçbir sıkıntımız yok. Ne kadar talep gelirse o kadar göndermeye hazırız. Bunu özellikle evlere gönderiyoruz çünkü yaşadığım bir olayı anlatayım. Aileleri ziyaretlerim kapsamında Potbaşı’nda bir aileyi ziyaret ettim. Dere kenarında bir eve girdim. Kadının 3 tane çocuğu var, yerde kilimi dahi yok. Çok gariban vaziyetteydi. Onlara dedim ki, bu yemekleri böyle evlere getirmek mi doğru yoksa bir çadır kursam şehir merkezinde oraya siz gelseniz dedim. ‘Napıyon başkan dedi. 3 çocuk birde ben yol parası giderken gelirken vereceğiz. Zaten o para olsa biz evde peynir zeytin yeriz’ dedi. O zamandan beri ihtiyaç sahibi insanların ayaklarına gitmemiz gerektiğine inandığım için 25 senedir evlere sıcak aş ulaştırmaya devam ediyoruz. Bugün menümüzde mercimek çorbası, tas kebabı, pilav var. Menülerimiz zengin, her gün değişiyor. Haftada bir defa bunun yanına tatlı veya meyve ilave edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da destek geliyor. Ayrıca vatandaşlarımıza tatlı, meyve göndermek isteyenlere açığız. Hayırseverlerimize sesleniyorum. En doğru yardım, hayır belediye vasıtasıyla ulaştırılır. O bakımdan bize her türlü yardımları ulaştırabilirler, bizde ihtiyaç sahiplerine ulaştırırız.

-BİN AİLEYE GIDA KOLİSİ DAĞITTIK-

Evlere sıcak yemeğin dışında tespit ettiğimiz bin aileye gıda kolisi desteğinde bulunduk. Dağıtımlar dün itibariyle tamamlandı. Müracaatlar devam ediyor. Talep doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ayrıca gıda kolisi vermeye devam edeceğiz.

-HER GÜN 1500 KİŞİLİK İFTAR DÜZENLEYECEĞİZ-

Ramazanın ilk gününden itibaren Erdemir Ofis Binası’nın yanında yaptığımız restoranda her gün bin 500 kişilik iftar yemeği düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı iftarımıza davet ediyorum.

-SOSYAL YARDIMLARDA ÖNCÜ BELEDİYE OLMAYI SÜRDÜRÜYORUZ-

Her zaman olduğu gibi Sosyal yardımlarda öncü belediye olmayı sürdürüyoruz. Son 5 yılda yaklaşık 15.000 aileye yardım yapılmıştır. (aceze yardımı, gıda kolisi yardımı, Ramazan ayında sıcak yemek yardımı, sünnet yardımı, kırtasiye yardımı, kıyafet ve ev eşyası yardımı)

Ramazan ayında yaklaşık 5000 kişiye günlük sıcak yemek yardımı ulaştırılmıştır. 5 yıl içerisinde 3500 çocuğumuza kırtasiye yardımı yapılmıştır. 2019 ve202 yılında yapılan Geleneksel Kadir Gecesi ikramında toplam 30.000  kişiye iftar hizmeti verildi. Bu yöndeki desteklerimiz artarak devam edecek. Mübarek Ramazan ayı inşallah hayırlara vesile olsun. Allah günahlarımızı affetsin. Hepimize sağlık, sıhhat versin. Ülkemiz inşallah bu ekonomik sıkıntılardan kurtulur. İnsanların sıkıntı çektiği günler geride kalsın.”

Başkan Posbıyık’ın açıklamasının ardından belediye ekipleri başvurular dahilinde tespit edilen ailelerin evlerine sıcak yemek dağıtımına başladılar.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda
Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda
Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda
Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda
Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda
Kdz. Ereğli Belediyesi, Sıcak Yemekle Sofralarda