Başkan Posbıyık, Sahilde Yapılan Çalışmaları Denetledi

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, afette çok büyük zarar gören sahilde belediyenin sürdürdüğü çalışmaları yerinde denetledi. İBB’den yeni projelerin geldiğini belirten Başkan Posbıyık; “Projeler şuanda bize geldi. Müthiş projeler, inanılmaz çağdaş ve çok değişik ortam yaratan bir proje. Yeniliklerle dolu. Bu projeyi kademe kademe yapacağız ve sahili yine ilmek ilmek oya gibi işleyeceğiz. Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri olan Ereğli sahili eskisinden daha güzel olacak” dedi. Başkan Posbıyık, sahilde yapılan tamiratların yanı sıra ileride yaşanabilecek fırtınalara karşı da sahilin etrafının taşlarla örüldüğünü söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleriyle birlikte büyük afette zarar gören sahilde belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde denetledi.

Amfi Tiyatro karşısında karaya oturan geminin kaldırma çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Posbıyık, bu alanda geminin kalan son parçasının kaldırılmaya başlandığını söyledi. Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Sahildeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Halkımıza söz verdiğimiz gibi müthiş bir çalışma yapıyoruz. Sahili yaz aylarına yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada karaya oturan gemi parçalandı, alınacaktı. Son parçaya kadar aldılar ama bir problem çıktı. Çünkü son parça içi kum dolmuş. Şimdi o kumu boşaltmaya çalışıyorlar. Büyük bir ağırlık olduğu için kum boşaltılacak, kesilecek ve öylece dışarıya alınacak. Bu alanda çok işimiz var. Biz hem Erdemir Genel Müdürlüğü tarafına, hem de askeriye tarafına doğru bütün bölgelerde ekiplerimiz harıl harıl çalışıyor ve oraları gezilir hale getirmeye çalışıyorlar.  İnşallah bu sahili eskisinden daha güzel yapacağız. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla bir ay önce görüştük. Projelerimizin hazırlanması için emretti ve ‘devamını birlikte yapacağız’ dedi.  Projeler şuanda bize geldi. Müthiş projeler, inanılmaz çağdaş ve çok değişik ortam yaratan bir proje. Yeniliklerle dolu. Bu projeyi kademe kademe işleyeceğiz. Tabi sahilimizin bu hale gelmesi halkımızı çok üzdü, inanın en çokta beni üzdü. Çünkü 20 senedir ilmek ilmek oya gibi buraları işlemiştim. Sadece Kdz. Ereğli’de oturanlar değil bütün Türkiye’den insanlar bu sahile hava almaya geliyorlardı. Gezmeye, nefes almaya geliyorlardı. Şimdi inanıyorum ki aynı çalışmalara sil baştan başladık ve başarılı olacağız. Yine ilmek ilmek oya gibi buraları işleyip eskisinden daha güzel hale getirmek için bütün ekiplerimizle çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah yaz ayında yine hep birlikte sahilde olacağız.

-SAHİLİN ETRAFI TAŞLAŞLA ÖRÜLÜYOR-

Bu sırada bir taraftan sahilin tamir işlerini yapıyoruz. Bir taraftan yeni felaket geldiği zaman kıyıya çok fazla zarar vermesin diye taş örüyoruz. Bir taş ocağıyla anlaştık, şuanda 4 milyonluk bir anlaşma yaptık.  Taş ocağından gelen taşları sahilin kenarına dolduruyoruz, dalga geldiği zaman sahile zarar vermesin diye bu kayalar dalgaları kırıyor ve hızını düşürüyor. O bakımdan hem sahili tamirat ediyoruz hem de ileride olabilecek fırtınalara karşı güçlendiriyoruz.  Tabiî ki zor oluyor. Derinlik bir hayli fazla. Kamyon kamyon attığımız taşlar bir anda yokmuş gibi gözüküyor. Peşi sıra devam edince kayalar su yüzüne çıkıyor. Bu çalışmalarımız devam edecek.”

Başkan Posbıyık, Sahilde Yapılan Çalışmaları Denetledi