Şehir Mezarlığındaki Mevlid Programı Yoğun İlgi Gördü

Kdz. Ereğli Belediyesi arife gününde şehir mezarlığında mevlid okuttu. Vatandaşlar mevlid programına yoğun ilgi gösterdi. Belediye, mezarlıklara dikilmek için halka 20 bin çiçek fidesi dağıttı. Mevlid programı belediyenin kurduğu SBD TV’den canlı yayınlandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği arife günü mevlid programını şehir mezarlığında gerçekleştirdi. Kabir ziyaretinde bulunan vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi.

Öğle namazına müteakip şehir mezarlığında düzenlenen programa Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, oğlu Tuğberk, kızı Tuba ve torunları Tuva ve Duhan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı Mücahid Andiç, önceki dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Mezarlıklar Müdürü Tayfun Özcan, programa katılan Ereğli halkına teşekkür ederek Başkan Posbıyık’ın talimatlarıyla gelenekleri sürdürmeye devam ettiklerini ve fırtınada zarar gören mezarlıkları bayrama hazır ettiklerini söyledi.

Ardından din görevlileri mevlid programını icra etti, dua edildi.

BAŞKAN POSBIYIK: 20 BİN ÇİÇEK FİDESİ DAĞITACAĞIZ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık bir konuşma yaparak halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı. Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Sıkıntılı bir dönem geçirdik geçtiğimiz yıllarda. Pandemiden başlayan bir süreç. Peşinden 11 ilimizde büyük deprem oldu, bütün Türkiye’nin ciğerleri yandı. Hemen peşinden Ereğli’de görülmemiş bir felaket yaşadık. Fırtına ve sel çok zarar verdi. Mezarlıklarda da çok tahrip oldu. Mezarlıkları bayrama hazır hale getirmek için Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerimizin çalışmalarıyla düzene soktuk. Ramazan ayına geldik, rahatlamaya başladık. İnsanların yüzünün güldüğünü görüyorum. 25 yıldır geleneği sürdürdük ve belediye olarak bin 700 kişiye evlerinde 3 kap yemek gönderdik. Aynı zamanda bir ay boyunca ofis yolu üzerinde 2 bin 100 kişiye her gün iftar vermeye devam ettik. Halkla beraber olduk, bütünlük içerisinde olduk. Yarın bayrama kavuşuyoruz. Ülkemizin en büyük ihtiyacı birlik ve beraberlik içerisinde olmak. El ele vermek, kardeşliğimizi, dostluğumuzu ön planda tutmak. Bu toprakların kıymetini daha iyi anlayıp bu bayram da da ona göre birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde olalım. Hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizler bugün buraya geldiniz, hiç merak etmeyin. Ebediyete intikal edenler burada ekiplerimize teslim. En iyi şekilde onların mezarlarını koruyoruz, temizliyoruz, sulamasını yapıyoruz. Onlar nur içerisinde yatsın inşallah. Allah hepinize sağlık sıhhat versin. İyi bayramlar diliyorum.”

Belediyenin kurduğu SBD TV’den canlı yayınlanan mevlid programı sonrası vatandaşlara 25 bin çiçek fidesi dağıtıldı, bayram şekeri ikramında bulunuldu.

Şehir Mezarlığındaki Mevlid Programı Yoğun İlgi Gördü