Daha Temiz, Daha Güzel Bir Kdz. Ereğli İçin Çalışıyoruz

DAHA TEMİZ, DAHA GÜZEL BİR KDZ. EREĞLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik ve Veteriner İşleri Müdürlükleri daha temiz ve daha güzel bir Kdz. Ereğli için aralıksız olarak çalışıyor. Her iki müdürlük belirlenen program dâhilinde ilçedeki tüm dere yataklarında temizlik ve ilaçlama çalışması yapıyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz mevsimi süresince her hangi bir olumsuzluğa meydan vermemek adına ilçe genelindeki tüm derelerde dere içleri ve çevresindeki atıkların toplanmasının yanı sıra otların temizlenmesi işlemini gerçekleştiriyor.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada “Dere yataklarında periyodik temizlik çalışmalarına devam ediliyor. İş makineleri ile dere yatakları içindeki sazlıklar, moloz ve benzeri atıklar temizleniyor. Ekiplerimiz temiz bir çevre için belirlenen program dâhilinde çalışmalarına devam etmektedir”denildi.

DERE YATAKLARI İLAÇLANIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektör Kontrol ve İlaçlama Merkezi Ekipleri tarafından belediye sınırları içerisindeki tüm dere yatakları ilaçlanıyor. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada “Muhtemel sivrisinek üreme yerleri olan dere yatakları ve tüm sulak alanlar Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünler ile ilaçlanmaktadır. Sivrisineklerin üreme faaliyetlerinin devam ettiği yaz mevsimi boyunca dere yatakları, sulak alanlardaki ilaçlama çalışmalarımız periyodik olarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.