İstanbul’un Fethi İçin Başkan Posbıyık’tan Mesaj

İstanbul’un Fethinin 566’ncı yıl dönümünde Belediye Başkanı Halil Posbıyık bir mesaj yayımladı.

Başkan Posbıyık’ın mesajı şu şekilde:

“İstanbul’un Fethine, sur (kale) taşlarıyla katkı sunmuş, ulu çınarların kenti Kdz.Ereğli;

Bir devrin kapanıp yeni bir devrin açıldığı 566 yıllık İstanbul Zaferinin yıl dönümünü heyecanla kutluyor.

Sadece toprakları fethetmekle kalmayan, aynı zamanda gönülleri de fetheden Fatih Sultan Mehmet Han, bir fermanıyla ilçemize diktirdiği 6 adet Fetih çınarlarının gölgesinde büyüyen Kdz.Ereğli halkının gönlünde de ayrı bir yere sahiptir.

İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet Han'ın istediği gibi her kültürden, her inançtan insanın adil ve özgür bir şeklide yaşayacağı şehir olacağına olan inancımla, Fatih Sultan Mehmet’i rahmet ve şükranla anıyorum.”