Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Kamu Hizmet Standardı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ

(EN GEÇ )

1 Tahditli Plakalı Ticari Araç Devirleri

Noter Satışından Önce; Devir Eden- Devir Alan Dilekçe, Başvuru Formu, Vekaleten Satışlarda Vekaletname, Şoförler Odasından Yazı, İkamet Ettiği Köy/Mahalle Muhtarından Yazı, Polis/Jandarmadan Yazı, Sürücü Belgesi Fotokopisi ve Sorgusu, SGK, Bağkur veya Emekli Cüzdan Fotokopisi, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Adına Başka Ticari Araç Olup Olmadığına Dair Yazı, Nüfus Cüzdan Fotokopisi, Araç Ruhsatının Fotokopisi, Üzerinde Vergi Kaydı Olup Olmadığına Dair Vergi Dairesinden Yazı, Ticari Araç Kullanmaya Yeterlilik Belgesi (SRC)

Noter Satışından Sonra; Devir İşleminin Tamamlandığına Dair Dilekçe, Şoförler Odası Kayıt Belgesi, Noter Satışının Fotokopisi.

Müracaat Tarihinden İtibaren Alıcının Noter Satışı Yapabilmesi İçin  1 Gün İçinde Tahsis Belgesi Verilir. Noter Satışı Tamamlandıktan Sonra Alıcının Müracaat Tarihinden İtibaren 1 Gün İçinde Devri Yapılan Aracın Tescili İçin alıcıya Emniyet Müdürlüğüne Verilmek Üzere Tescil Yazısı verilir.
2 Köylere Çalışan Araçlara Peron Tahsisi Dilekçe, Başvuru Formu, Vekaleten Satışlarda Vekaletname, Şoförler Odasından Yazı, İkamet Ettiği Köy/Mahalle Muhtarından Yazı, Polis/Jandarmadan Yazı, Sürücü Belgesi Fotokopisi ve Sorgusu, SGK, Bağkur veya Emekli Cüzdan Fotokopisi, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Adına Başka Ticari Araç Olup Olmadığına Dair Yazı, Nüfus Cüzdan Fotokopisi, Araç Ruhsatının Fotokopisi, Üzerinde Vergi Kaydı Olup Olmadığına Dair Vergi Dairesinden Yazı, Ticari Araç Kullanmaya Yeterlilik Belgesi (SRC). Devir Yolu ile Kayıtlarda; Müracaat Tarihinden İtibaren Alıcının Noter Satışı Yapabilmesi İçin  1 Gün İçinde Tahsis Belgesi Verilir. Noter Satışı Tamamlandıktan Sonra Alıcının Müracaat Tarihinden İtibaren 1 Gün İçinde Devri Yapılan Araca Peron Tahsisi Yapıldığına Dair Emniyet Müdürlüğüne Verilmek Üzere Peron Yazısı Verilir. İlk Kez Yapılan Kayıtlarda; Müracaat Tarihinden İtibaren Alıcının Noter Satışı Yapabilmesi için 1 Gün İçinde Emniyet Müdürlüğüne Verilmek Üzere Peron Yazısı verilir.
3  Halk Otobüsü, Ticari Taksi, Şehir içi Minibüsler için Taşıt İşletme Ruhsatı Dilekçe,Ruhsat fotokopisi. Müracaat tarihinden itibaren 1 gün içinde Taşıt İşletme Ruhsatları verilir.
4 S Plakalı Öğrenci Servis Aracı Taşıt İşletme ve Güzergah Belgesi Dilekçe, Araç Ruhsatının Fotokopisi(12 yaş sınırı bulunmaktadır), Okul öncesi eğitim ve ilk öğretim için rehber personel diploması  ve sabıka kaydı  (22 yaşını doldurmuş en az lise mezunu), Şoför sabıka kaydı, Şoför E sınıfı sürücü belgesi için 3 yıllık B için 5 yıllık belge sahibi olmak, Şoför yurt içi yolcu taşımacılığı sürücü mesleki yeterlilik belgesi ne sahip olmak, Emniyetten Sürücü belgesi  sorgusu, Araçların okul servisine uygun olduğunu belirtir muayenelerinin yapılmış olması, Bağlı olduğu dernek veya kooperatiften üyelik belgesi, Trafik sigorta poliçesi. Müracaat tarihinden itibaren 1 gün içinde Taşıt İşletme Ruhsatı ve Güzergah belgesi verilir
5 Araç Değişikliği Dilekçe, Yeni Alınan Aracın Noter Satışı veya Araç Ruhsat Fotokopisi. Müracaat tarihinden itibaren 1 gün içinde belge verilir.
6 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Dilekçe 15 gün

Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenilmesi veya başvuru eksiksiz belge ile yapıldığı halde, hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.

İlk Müracaat Yeri : Ulaşım Hizmetleri  Müdür V. İlk Müracaat Yeri : Başkan Yardımcılığı
İsim : Rıdvan KORKMAZ İsim : Oğuz CÖMERT
Unvan  : Ulaşım Hizmetleri Müdürü Unvan  : Belediye Başkan Yardımcısı
Adres : Murtaza Mah. Hasan Arslan Sokak No:39 Adres : Murtaza Mah. Hasan Arslan Sokak No:39