Oyuncak Evi

OYUNCAK EVİ BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ

Karadeniz Ereğli’de şehir merkezinde yan yana iki binada Oyuncak Evi ve Oyuncak Kütüphanesi bulunuyor. Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi, Türkiye’nin 13’üncü Oyuncak Müzesi olma niteliği taşıyor. Oyuncakların diliyle toplumsal, tarihsel değişimi gençlere, çocuklara anlatabilmek, büyüklerle çocuklar arasında köprü oluşturmak, farklı kültürleri çocuklara göstermek, çocukların kişisel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla yola çıkan Oyuncak Evi, 2 Temmuz 2021’de kapılarını açtı. Anadolu’da ve bölgede oynanan oyuncakların örneklerinin sergilendiği Oyuncak Evi’nde antik oyuncakların kopyalarından örnekler görmek de mümkün. Oyuncak Evi’nde aynı zamanda geçmişle, gelişmiş teknoloji iç içe yer alıyor. Çocuklar sanal gerçeklik gözlüğüyle, bu dünyanın eğitici örneklerine ulaşma imkanına sahip.

Oyuncak Evi bünyesinde oyuncağa ulaşmakta zorluk çeken çocukların da rahatlıkla kullanabileceği bir Oyuncak Kütüphanesi bulunuyor. Oyuncak Evi’nin iki bölümü var. İlk bölümde Anadolu’da ve Ereğli’de geçmişte oynanan oyuncaklardan örnekler sergileniyor. İkinci bölüm atölye niteliğinde… Kütüphane de bu bölümde yer alıyor. Her hafta farklı konularda uzmanlar çağrılarak farklı yaş grupları için eğitici atölye çalışmaları yapılıyor. Oyuncak Evi’nin bahçesinde de çocukların akıl oyunları oynamalarına, aktiviteler yapmalarına uygun ortam hazırlandı. Bütün bu özellikleriyle Oyuncak Evi kısa sürede bölgenin çekim merkezi haline geldi.

Oyuncak Evi’nde matematikten, dramaya, astronomiden, el becerilerine, öykü yazmadan, sepet örmeye, animasyondan, ritme, cam boncuktan, çömlek yapmaya kadar pek çok konuda atölye çalışmaları gerçekleştiriliyor. Burada hem gençler hem de çocuklar için tahta oyuncak yapımı çalışmaları sürdürülüyor. Bu etkinlikler için üniversitelerle, okullarla, sanatçılarla ve eğitmenlerle işbirliği yapılıyor.

Oyuncak Evi çocukların eğitimine ve dünyayı keşfetmelerine yönelik çalışmaları destekliyor. Çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel gelişim ve iletişim becerilerine katkıda bulunmayı hedefliyor

Yan Görsel

yangorselyeni

Yukarı Çık.